Sportrevalidatie

Sportrevalidatie als specialisatie bij Kine Delrue

Sportkinesitherapie

Bij sportkinesitherapie wordt behandeld naar een opgelopen sportletsel. Het kan gaan om een trauma, maar ook om een overbelastingsletsel. Vaak wordt er gekeken welke specifieke bewegingen de sporter moet uitvoeren en welke bewegingssystemen er hierbij overbelast kunnen worden. Verder wordt er binnen de sportkine ook aandacht besteed aan het begeleiden van sporters bij hun hervatting van de sport. Progressief opbouwen van de belasting is hierbij een belangrijke factor.

Blessurepreventie

Met de expertise in de sportwereld door de jaren heen hebben we heel wat kennis opgebouwd rond aanpak van blessures en preventie ervan. Hiervoor werd oa het Spartanova platform gebruikt. Maar daarnaast volgden verschillende kine’s in de praktijk cursus rond sportspecifieke blessurepreventie.

Loopanalyse

U kan bij ons ook terecht voor een analyse van uw loopstijl. Met videobeelden wordt bekeken waar de oorzaak zou kunnen liggen van uw klachten tijdens of na het lopen. Daarbij geven we ook advies mee en stellen we een gericht oefenschema op.

Kine Delrue is partner van volgende sportploegen