Sportrevalidatie

Sportrevalidatie als specialisatie bij Kine Delrue

Sportkinesitherapie

Bij sportkinesitherapie wordt behandeld naar een opgelopen sportletsel. Het kan gaan om een trauma, maar ook om een overbelastingsletsel. Vaak wordt er gekeken welke specifieke bewegingen de sporter moet uitvoeren en welke bewegingssystemen er hierbij overbelast kunnen worden. Verder wordt er binnen de sportkiné ook aandacht besteed aan het begeleiden van sporters bij hun hervatting van de sport. Progressief opbouwen van de belasting is hierbij een belangrijke factor.

Blessurepreventie

Met de expertise in de sportwereld door de jaren heen hebben we heel wat kennis opgebouwd rond aanpak van blessures en preventie ervan. Hiervoor werd o.a. het Spartanova platform gebruikt. Maar daarnaast volgden verschillende kiné’s in de praktijk cursus rond sportspecifieke blessurepreventie.

Loopanalyse

U kan bij ons ook terecht voor een analyse van uw loopstijl. Met videobeelden wordt bekeken waar de oorzaak zou kunnen liggen van uw klachten tijdens of na het lopen. Daarbij geven we ook advies mee en stellen we een gericht oefenschema op.

Revalidatieschema’s

Door gevolgde bijscholingen en ervaring in de sportwereld gaan wij samen met jou op zoek naar een individueel revalidatieschema. Een belangrijk item hierin is de spieropbouw. Wij kunnen je schema’s voor krachttraining meegeven, steeds gericht op jouw sport. Daarbij kan evt. ook blood flow restriction training worden toegepast. Dit is een nieuw inzicht binnen de krachttraining waarbij met lage belasting ook aan spieropbouw kan worden gedaan en waarbij de gewrichtsbelasting minimaal is.

Kine Delrue is partner van volgende sportploegen