Core stability-training voor sporters

Specifieke core stability-trainingen voor recreatieve en competitieve sporters

De term ‘core stability’ wordt steeds populairder én met een reden!
Sportprestaties, zowel recreatief als competitief, kunnen enkel worden behaald als de basiskracht en het lichaamsbesef van de sporter goed onderhouden worden. 

Core stability, oftewel rompstabiliteit, kan worden bekomen door het optrainen van de diepe buik -en rugspieren in verschillende uitgangshoudingen. Ook sportspecifiek dient de focus op andere spieren te worden gelegd. 

Vele sporters merken dat hun prestaties positief beïnvloed worden indien er ook aandacht wordt besteed aan hun rompstabiliteit. Misschien nog veel belangrijker is dat dit ook een belangrijke beschermende factor biedt bij de preventie van blessures

Graag bieden wij een traject van 10 sessies aan waarbij sportspecifiek wordt getraind op de core stability en dit in groepjes van maximaal 4 personen. De sessies worden opgebouwd na een intake waarbij jouw doelstellingen worden bevraagd.
Gedurende 1 uur worden de basisprincipes aangeleerd, worden sportspecifieke oefeningen aangeboden en wordt nadien een cooling down voorzien met stretching van de meest belangrijke spieren.